Med graviditet følger en masse komiske og til tider ret trælse oplevelser – andre mere typiske og velkendte end andre. Det er en hård periode, kvinden går igennem, men det betyder ikke, at man ikke kan trække lidt på smilebåndet imens. Herunder kan du læse om lidt sjove facts om, hvad der sker med kvinders mentalitet og krop under graviditet.

1. Mærkelige madvaner og cravings

Det er et ret velkendt fænomen, at gravide kvinder engang imellem kan opleve en trang til madvarer, de ikke normalt spiser, eller føle en uimodståelig craving af noget specifikt, uanset hvor underligt, det er. Fx kan en kvinde, der normalt hader at spise fisk, pludselig spise en masse makrelmadder, imens hun er gravid.

En trang til en bestemt madvare kommer ofte af, at ens krop sender signaler om, at den mangler et bestemt stof. Dette gælder også, når man ikke er gravid, men cravings opstår bare oftere, hvis man er, fordi kroppen i graviditetsperioden også skal sørge for næring til fosteret.

2. Ændringer i hormonbalancen

Når en kvinde er gravid, så sker der naturligvis store forandringer i hendes krop. Der forekommer drastiske ændringer i hendes hormonbalance, hvilket bl.a. resulterer i spontane humørsvingninger. Kvinden oplever sikkert også, at hun kan være ekstra følsom i graviditetsperioden, og kan komme til at tage mange ting lidt for personligt. Har du en gravid kvinde i dit liv, så bær over med hende – hun kan ikke helt gøre for de irriterende humørsvingninger.

3. Pigmentændringer

Pigmentændringer i en gravid kvindes hud forekommer ret ofte under graviditetsperioden. Det kan fx give hende flere fregner, mørkere modermærker eller en øget risiko for at blive solskoldet. Man behøver derfor ikke at alarmere sig for meget, hvis man finder ændringer på sine modermærker eller lignende, hvis man er gravid. Det er dog en god ide at passe på med at gå alt for meget ude i solen.

4. Træthed

Graviditet er hårdt for kroppen, så derfor er mange gravide kvinder trætte rigtig tit. Det kan resultere i lidt komiske situationer, hvor de måske får sagt noget, der fremkommer knap så intelligent.

Hvis en gravid kvinde oplever en intens træthed, så er det helt i orden for hende at tage en lur. I graviditetsperioden er det ekstra vigtigt at passe på kroppen, både for kvindens egen og for det kommende barns skyld – rigeligt med søvn er derfor et must.

5. Toiletbesøg

I takt med, at maven vokser på en gravid kvinde, kommer der pres mod blæren, således at hun oftere skal en tur på toilettet, tit til stor irritation for andre i huset. Nogle gange skal kvinden ikke engang tisse, men føler bare, at hun skal – så kan hun sidde der og føle sig lidt forlegen, når hun nu har skyndt sig at overtage toilettet, og hun ikke rigtigt skulle noget derude alligevel.

6. Sære drømme

Et ret sjovt fact om graviditeter er sære drømme. Nogle kvinder kan ofte opleve, at de har meget mærkelige drømme om deres barn i maven, når de er gravide. Spænding og forestillinger om, hvordan barnet ser ud og kommer til at være, får hjernen til at arbejde på højtryk. Drømmene kan både være sukkersøde og fyldt med håb og glæde, men de kan også være yderst underlige og involvere fx aliens.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!